To be exact


Asto Shipyard, gelegen aan de Bergsche Maas, is een vooruitstrevend bedrijf waar de Brabantse gastvrijheid nog altijd de boventoon voert.

Persoonlijke aandacht voor de klant kenmerkt het bedrijfskarakter, evenals de precisie waarmee wordt gewerkt: kernwaarden van de organisatie – ‘to be exact’.

Op innovatieve wijze wordt er gewerkt aan nieuwbouw, afbouw, onderhoud en reparatie van binnenvaartschepen en scheepvaartgerelateerde projecten. Tot de loyale klantenkring behoren rederijen, overheidsdiensten en particulieren, in Nederland, België en daarbuiten.

Het onderscheidend vermogen wordt gevormd door de veelzijdigheid van de organisatie; Asto Shipyard beschikt over een compleet machinepark, uitgebreide kadefaciliteiten en een ijzersterk team van specialisten voor iedere activiteit die het bedrijf in huis heeft – alles onder één dak. In combinatie met de toonaangevende ervaring in de poedersector vervult Asto Shipyard een unieke positie in de maritieme branche.

Team


Asto Shipyard is een organisatie die wordt gevormd door een unieke combinatie van vakmanschappen: elektra, verspaning, scheepsbouw, iedere afdeling heeft zijn eigen specialisme.

Gezamenlijk worden de krachten gebundeld en daarmee heeft Asto Shipyard een zeer compleet team van vakmensen in huis, die elkaar aanvullen en voor ieder vraagstuk een oplossing hebben.

Het opleidingsniveau van het in Nederland geschoolde en gecertificeerde personeel is van een bijzonder hoog niveau en blijft actueel dankzij vakgerelateerde trainingsprogramma’s.

Klant voor het leven


Asto Shipyard ambieert klanten voor het leven: van ontwerp tot oplevering en van periodiek onderhoud tot reparatieservice, 24/7.

Door goed te blijven luisteren naar de klant én de omgeving wil de organisatie groeien in efficiency. Innovatie speelt een essentiële rol, waarbij duurzaamheid, veiligheid en een schoner milieu bepalend zijn.

Er wordt structureel geïnvesteerd in mens & machine. De ervaring heeft geleerd dat persoonlijke aandacht en veelzijdig maatwerk garant staan voor goede resultaten. Klanten van Asto Shipyard kunnen blijven rekenen op een professioneel oog voor detail en een marktconforme prijs.

Historie


Grondlegger en naamgever Anton Stoops richtte in 1956 een machinefabriek op, die zich toelegde op de inbouw van scheepsmotoren en het onderhoud aan bruggen en sluizen. Asto BV was een feit. Het bedrijf bouwde een goede reputatie op in Brabant en omstreken

Met een vooruitziende blik en gevoel voor traditie en vakmanschap nam Sjef Peters in 1995 het roer over. Sjef was met de pompboten van zijn bedrijf PCO (Peters Cement Overslag) al kind aan huis bij Asto en zag kansen om met de kennis en ervaring uit de machinefabriek een nieuwe koers te gaan varen. Hij bouwde Asto uit tot een welvarende onderneming in nieuwbouw, afbouw, onderhoud en reparatie van uiteenlopende, nautische projecten.

Dankzij de bedrijfsactiviteiten van Peters heeft Asto een unieke affiniteit verworven met de poedersector. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de bouw van transport- en overslaginstallaties voor cement, krijt, kalk en vliegas. In de loop der jaren zijn de werkzaamheden verder uitgebreid met het bouwen én ombouwen van bestaande schepen tot poedertanker. In de nieuwbouw, van casco tot oplevering, heeft Asto ook een mooie staat van dienst in zowel droge lading als tankvaart. Met oog voor mens en milieu.

In 2009 verhuisde Asto naar een modern bedrijfspand aan de Bergsche Maas met een eigen kade, kranen en uitgebreide faciliteiten. Vanaf deze locatie heeft Asto zich nationaal en internationaal gevestigd als een slagvaardige totaaloplosser, waar efficiency en innovatie centraal staan.

Sinds 2017 is de leiding in handen van Karst van der Wiel en worden de activiteiten verder geprofessionaliseerd onder de naam Asto Shipyard – een allround maritiem bedrijf, waar klanten kunnen rekenen op kwaliteit én Brabantse gastvrijheid.